Arduino en GPS

Een tijdje geleden heb ik op Dealextreme een GPS-ontvanger besteld. Deze GPS-ontvanger bestaat uit een Ublox NEO-6M chip en een keramische antenne. De Ublox-chip heeft een serieële uitgang die TTL-level data verstuurt met een snelheid van 9600 baud. Deze kan ik dus direct aansluiten op mijn Arduino.

GPS-module

Voor deze opzet …

more ...

Vim + Arduino eq WINNING!

Arduino UNO

Vi IMproved - of kortweg vim - is al jaren mijn favoriete editor als het aankomt op het schrijven van code. Het feit dat ik niet vanuit vim een nieuw bericht op mijn blog kan plaatsen stoort mij dan ook enorm .. hé wacht eens even *idee*. Dat wordt een volgend project ;)

Programmeren …

more ...

Nieuwe antenne - Diamond X30N

De 27Mhz Ground Plane Antenna (GPA) heb ik weer van het dak gehaald. Hier in de buurt zitten alleen maar mafkezen op de 11meter-band en daar wil ik niet mee babbelen. Daarom heb ik een nieuwe antenne gekocht; de Diamond X30N. Het was vandaag heerlijk weer en uitermate geschikt om …

more ...

Appelcider maken

Mijn eerste poging om appelsap in een heerlijk alcoholisch brouwsel om te zetten is een beetje gefaald. Deze tweede poging ga ik met troebel appelsap doen. Ook dit keer heb ik sap gehaald bij de Lidl.

Om te beginnen heb ik het soortelijk gewicht gemeten en de zuurgraad.

Soortelijk Gewicht …
more ...