preamp_fail

Nou, dat ging dus als verwacht. De frontend van de rtl2832u werd compleet omver geblazen door dichtbij zijnde vliegtuigen toen ik bovenstaande versterker tussen de antenne en de radio-stick hing. Dat verwachtte ik al, maar ik heb een blogje gelezen waarin iemand een soortgelijke setup had gemaakt. Daar werkte het wel. Misschien mis ik iets. Power injector? Band-pass filter?

dump1090_preamp

Toen ik de versterker aansloot, was het resultaat direct zichtbaar in dump1090, zoals je op de screenshot hierboven kunt zien. Nog maar 9 vliegtuigen in zicht, terwijl ik er normaal gesproken 90 - 100 "zie". Back to the drawing board!

/edit: 8 maart 2015, 14:40

Ik had inderdaad een 15V DC power injector nodig om de versterker aan te sturen. Logisch. Waar moet dat ding anders het extra vermogen vandaan halen? Nou?

Hoe dan ook, ook met de power injector geeft de versterker geen positief resultaat. Ik zie weliswaar meer vliegtuigen dan op het screenshotje hierboven (ongeveer 25 vliegtuigen met power injector). Maar zonder versterker zie ik er nu op deze zonnige zondagmiddag 80-90. Again, back to the drawing board.