Date Tags 27Mhz

De 27Mhz Ground Plane Antenna (GPA) heb ik weer van het dak gehaald. Hier in de buurt zitten alleen maar mafkezen op de 11meter-band en daar wil ik niet mee babbelen. Daarom heb ik een nieuwe antenne gekocht; de Diamond X30N. Het was vandaag heerlijk weer en uitermate geschikt om Zeist weer eens vanaf een hoger niveau te bekijken.

De Diamond X30N antenne is verkrijgbaar in 2 varianten. Ik heb de versie met N-connector gekocht - vandaar de N in de naam. Er is ook een versie met SO239 aansluiting maar die was een net iets duurder. Ik heb PL259-pluggen aan mijn coaxkabel zitten dus een verloopje is vereist. Deze heb ik op eBay gekocht voor 3 dolla ;).

20130630-212849.jpg

Voor net wat meer bereik heb ik de antenne op een stuk CV-pijp gezet. Met 2 zogenaamde "balkonbeugels" heb ik de CV-pijp aan mijn tegelvoet bevestigd.

En daar staat ie dan! Nu eens kijken hoeveel babyfoons ik kan ontvangen ;)

20130630-212826.jpg