Date

Vandaag ben ik samen met Johan naar HackersNL, in Utrecht geweest. Dat is een informele bijeenkomst voor techneuten, nerts en aanverwanten. Dit keer was deze bijeenkomst in een pandje van SETUP, aan de Oudegracht. De bedoeling van HackersNL is om kennis, ideeën en ervaringen uit te wisselen rondom technologie.

Een hacker is iemand die hard- en software of wat dan ook bedenkt, aanpast, verbouwt en creëert. Hetzij met het idee om iets beter, sneller, meer of zelfs iets te laten doen waar het oorspronkelijk nooit voor bedoeld was. Het type mens lijkt meer op ‘MacGyver’ en ‘Willie Wortel’ dan op ‘Crash Override’ of ‘Acid Burn’.

Dit was de negende bijeenkomst maar voor mij en Johan was dit de eerste. De avond begin met de zogenaamde één minuut waarbij iedereen één minuut de tijd kreeg om even iets over jezelf te vertellen. Wat je interesses zijn en wat je bezig houdt.

Daarna heeft Jeroen Tietema, die deze avond de gastheer was, een presentatie gegeven over het maken van games in Python. Erg interessant! Ik heb net wat gesnuffeld aan Python en wat Jeroen allemaal vertelde vond ik erg leerzaam.

Er zijn een aantal frameworks waarmee je een game in Python kunt maken. Pygame is de meestgebruikte en dit is ook wat Jeroen gebruikt heeft om zijn voorbeeld games in te schrijven. Zoals een Mariokloon, wat mij erg enthousiast heeft gemaakt om hier ook mee aan de slag te gaan!

Verder heeft Jeroen ons geïntroduceerd in Robocode. Dit is een frameworks in Java waarmee je AI voor kleine robottankjes kunt schrijven. Vervolgens kun je deze tankjes tegen elkaar laten vechten. Wie de meest tactische AI heeft geschreven voor zijn tankje wint de ronde. Iedereen was ook hier over erg enthousiast en we hebben afgesproken dat er volgende maand een aantal tankjes het tegen elkaar op zullen nemen. Spannend!

Na de presentaties hebben we nog wat na zitten praten. Erg fijn om met gelijkgezinden zo'n avondje door te brengen. :) Volgende maand ben ik er zeker weer bij!