Date

Trade Nations

Het meest verslavende spelletje op de iPhone OOIT is Trade Nations. Althans, voor mij. Ik speel 't nu al meer dan een jaar verveeld nog steeds niet. Het leuke aan Trade Nations vind ik dat er telkens nieuwe dingen bijkomen. Nieuwe decorations, shops of een heel nieuw themaland!

De wereld van Trade Nations is een utopische wereld. Er is geen rivaliteit en iedereen is gelukkig. Het doel van Trade Nations is handeldrijven. Dit doe je in shops die je kunt bouwen op je eigen land of in shops van je vrienden. Door handel te drijven verdien je geld, waarmee je nieuwe shops of decoraties kunt bouwen. En je verdient experience waarmee je telkens hoger kunt levelen. Door te levelen kun je bepaalde shops en decoraties unlocken. Er is geen einddoel in het spel, afgezien van de levelcap die om de zoveel tijd wordt verhoogd.

Overzicht

Wanneer je begint met Trade Nations heb je nog maar een klein landje tot je beschikking. Je kunt nog maar een paar huisjes en shops maken. In je shops kun je bijvoorbeeld koekjes bakken of bloemen verkopen waarmee je geld en experience verdient. Hiermee kun jij je land steeds verder uitbreiden, meer en grotere huizen bouwen en taken die meer experience opleveren uitvoeren.

Naast dat je taken kunt uitvoeren in je eigen shops, kun je ook taken uitvoeren in shops van vrienden. Je kunt vrienden toevoegen en nadat zij hier mee in hebben gestemd kun je bij je vrienden bijvoorbeeld een bosje bloemen bestellen of een heerlijke pint!

Items

Om je land verder aan te kleden kun je decoraties maken en neerzetten in je land. De meeste decoraties hebben geen functie en zien er alleen leuk uit. Die decoraties kun je dan ook veelal kopen met het geld dat je verdient door taken uit te voeren.

Get more magic beans

Er zijn ook decoraties die je een bonus geven. Deze decoraties geven je bijvoorbeeld 10% geld en experience wanneer je een taak uitvoert. De meeste decoraties die je een bonus geven kun je ook gewoon met geld dat je verdient hebt kopen, maar er zijn ook decoraties waar je echt geld voor uit moet geven. Dit kun je doen door middel van Magic Beans. Deze beans kun je kopen voor echt geld maar soms krijg je ze ook gratis door een advertentie of filmpje te bekijken. Op zich een leuke structuur, want Trade Nations is gratis. Je hoeft dus alleen te betalen als je dergelijke decoraties wilt hebben. Had ik al gezegd dat dit spel verslavend is?

Overzicht

Toen ik begon met Trade Nations kon je één themaland aanmaken. Dit land heet nu Classic. Een paar maanden geleden is hier een themaland bijgekomen; Frontier. Dit land heeft een wild west thema van toen het moderne America zich begon te vormen. Je kunt dus zoeken naar goud, een Sherif aannemen en hout hakken.

Awards

Ook kun je awards verdienen door bijvoorbeeld 100 koekjes te verkopen of door een molen, een boerderij en een koe te hebben. Deze awards heten badges en zijn eigenlijk alleen bedoelt als statussymbool, want je kunt er verder niets mee. Toch wil je ze natuurlijk allemaal verzamelen! Dit is een verslavend spel, dat had ik volgens mij nog niet gezegd, toch?

Binnenkort komt Trade Nations 5 uit! Volgens Z2live, de ontwikkelaar van Trade Nations, de grootste update ooit. Zo kun je party's houden en bijwonen, waarmee je aanzien kunt verdienen, waarmee je weer nieuwe dingen kunt kopen. Lekker vaag, inderdaad, maar ik ben erg benieuwd!