Date

iPhone iBook

Wat ik steeds vaker merk is dat producten van Apple gewoon heel erg goed zijn. Steve Jobs zei het al, iets te vaak, in zijn laatste keynotes "It just works". En zo is het ook! Als ik op de bank lig met mijn iPad en een educatief YouTube filmpje wil bekijken op mijn televisie, dan druk ik op het Airplay-knopje en BAM! het filmpje speelt af op mijn tv via mijn Apple TV. Geweldig systeem.

Ik heb een hele tijd met Ubuntu gewerkt en tot voor kort was ik hier erg tevreden over. Tot voor kort.. Canonical, het bedrijf achter Ubuntu, heeft een visie die ik niet deel. Alles moet simpeler. Dat is vaak een sterke strategie maar niet bij Ubuntu.

Nu heb ik laatst een nieuwe iMac gekocht, omdat de vorige een ongelukje had gehad. Carglass kon er helaas niets meer aan doen.. Deze iMac heeft nu de plaats ingenomen van mijn Ubuntu PC en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad! Alles werkt zo verschrikkelijk goed en prettig. Tuurlijk, bij Ubuntu kun je veel meer zelf tweakendan je met OS X kunt, maar ik ben daar een beetje klaar mee, denk ik. Ik heb liever een systeem dat gewoon werkt, en er prachtig uitziet!

Zo heb ik hier ook nog een iBook G4 800Mhz liggen met Mac OS X Tiger. Het beestje heeft 256MB intern geheugen en ik heb er ooit een Airport kaart ingezet. Ik dacht; Laat ik dat ding weer eens opstarten, en inderdaad, it just works! Onvoorstelbaar dat je op een 800MHz systeempje met zo weinig geheugen - voor moderne maatstaven - nog fatsoenlijk kunt browsen met Safari en ondertussen een muziekje luisteren met iTunes!

Echter wanneer je 2 of 3 tabjes open hebt staan in Safari wordt het toch wel wat behelpen en de accu van de iBook is ook al een hele tijd geleden overleden, dus eigenlijk is hij wel toe aan een welverdiend pensioentje. Dus op zoek naar een nieuwe.

Marktplaats ad

Na wat geblader op Marktplaats kwam ik deze advertentie tegen. Met name de 6e regel en vooral de laatste is voor mij erg interessant! Mijn oude iPhone ligt bij IZI in een la te niksen en als ik 'm zou verkopen levert hij waarschijnlijk ook niet meer dan €150,- op. Dus ik heb deze meneer of mevrouw maar even een mailtje gestuurd! Afwachten dus..