Date

De vensterbank van ons huisje in Zeist begint al aardig vol te groeien met pompoenplantjes, Chinese boontjes en papaver. Dus het werd wel eens tijd dat al die plantjes een wat ruimer onderkomen krijgen; de tuin. Nu hebben wij niet echt een tuin. Ik zeg niet echt, want wat ik gemaakt heb kan wel aardig doorgaan voor een tuin. Maar onze tuin dient verpakt te zijn in een omkasting van bij voorkeur weerbestendig materiaal, zoals geïmpregneerd hout. Dus zie hier; onze tuin!

Bak

Heleen heeft overigens ook goed geholpen met vasthouden van de planken ;) Op de inhoud van onze tuin had ik mij toch wel redelijk verkeken. Er gaat een hoop meer tuingrond in zo'n bak dan je mag verwachten en het heeft mij dan ook meerdere ritjes naar de Praxis en tuincentrum gekost om 'm vol te krijgen. Maar het is gelukt. En hoe.

Bak klaar

Het is nu toch nog een klein beetje te fris buiten voor de pompoenplantjes, dus die blijven nog even lekker in de vensterbank staan. Om de tuin toch alvast wat te kunnen vullen hebben we 2 treetjes afrikaantjes gekocht. Oranje! Om alvast in de 30-april-stemming te komen. Heleen wilde graag ook een boompje in de tuin hebben, dus we hebben er ook een olijfboompje in gezet. Verder nog 2 lavendelplantjes en toen was het wel weer even welletjes.

Het olijfboompje kan trouwens, volgens het informatiekaartje, tot -15 graden gewoon buiten blijven staan. Aangeraden wordt wel om 'm een warme winterjas aan te trekken, dus ik zal even kijken of we nog een stukje noppenfolie hebben liggen bij IZI. De omkasting is overigens geïsoleerd met piepschuim, om de kou buiten te houden, wanneer het weer gaat vriezen. Als 't iets warmer wordt zet ik ook de pompoenplantjes erbij!